top zon
fotolijn

Scouting Regio ZON

Scouting Regio ZON is de verbinding tussen de 40 scouting groepen die de Regio ZON vormen met bijna 4000 leden en 1000 leiding & bestuursleden. De groepen uit Regio ZON werken veel samen bij het organiseren van spel activiteiten.

Regio ZON is één van de 46 regio's binnen Scouting Nederland en beslaat het gebied tussen Elst en Overloon en tussen Doornenburg en Afferden. Niet iedere regio is even groot, Regio ZON behoort bij de grootste regio's van het land.

De organisatie Scouting Regio ZON bestaat uit enthousiaste en betrokken leiding en bestuursleden. Die zijn allemaal afkomstig uit de groepen die de Regio ZON vormen. De Regio ZON organisatie bestaat volledig uit vrijwilligers.

Regio ZON, wat heb jij er aan?

Het belangrijkste doel van Regio ZON is er voor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen een geweldige scouting tijd kunnen beleven. Dit doen we door de groepen te ondersteunen op tal van gebieden zoals groepsontwikkeling, een vertrouwenspersoon, trainingen en opleiding van leiding en natuurlijk organiseert Regio ZON regionale scouting spelen voor alle speltakken!
Dat gaat soms over de regio grenzen heen: ook Regio ZON is Natuurlijk Grenzeloos Uitdagend.

Op deze site vind je alle informatie over alle activiteiten en alle teams van Regio ZON.

Facebook Regio ZON

Zon

Ontdek Scouting!

Laat je uitdagen! Vanaf 5 jaar is bij Scouting veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur! 21 jaar of ouder? Help mee om kinderen en jongeren uitdagend spel te bieden en persoonlijk te ontwikkelen!

Een groep in jouw buurt!

Regio ZON kent vele Scoutinggroepen die wekelijks bijeenkomsten organiseren voor diverse leeftijdscategoriën. Bekijk op de kaart waar een groep bij jou in de buurt zit en neem gezellig een kijkje!

Regio voor jouw groep!

De regio kan op vele gebieden ondersteuning bieden aan jouw scoutinggroep. Tevens zet de regio zich in voor regionale activiteiten, trainingen voor vrijwilligers en groepsontwikkeling. Wil je weten wie jou kan helpen?

Roverway 2018 in Nederland

Scouting Nederland organiseert in 2018 het internationale evenement Roverway, voor scouts van 16-22 jaar uit heel Europa, op Scoutinglandgoed Zeewolde. De World Organization of the Scout Movement (WOSM) en World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS) ondersteunen met de keuze voor Nederland de ideeën en plannen van Scouting Nederland voor een uitdagend en internationaal roverscoutsevenement.

Wat is Roverway?

Aan Roverway nemen ongeveer 3.000 scouts uit twintig landen deel. De deelnemers worden verdeeld in internationale teams, waarmee ze een zelfgekozen Path (uitdaging/avontuur) doen. Deze Paths vinden verspreid over Nederland plaats. Na dit Path komen de deelnemers aan op Scoutinglandgoed Zeewolde, het centrale kampterrein, waar er nog enkele dagen aan het evenement worden toegevoegd. Tijdens Roverway leren jongeren van en met elkaar en werken ze aan hun persoonlijke ontwikkeling. In 2016 vindt Roverway plaats in Frankrijk. Eerdere edities waren in onder andere Finland, IJsland en Italië. Scouting Nederland verwacht met de organisatie van Roverway een nieuwe impuls te geven aan Scouting en aan de roverscoutsspeltak in het bijzonder.

Lees alles op de site van Scouting Nederland

scouts