top zon
fotolijn

Training

logo trainingOngemerkt leer je bij Scouting een hele hoop. Dit weten we voor onze jeugdleden al lang, maar dit geldt net zo goed voor stafleden, begeleiding of bestuursleden. Bij Scouting ontwikkel je jou talent door DOEN in de praktijk en van elkaar.

Scouting is niet zomaar een spelletje. Bij Scouting werken we doelgericht en met alle creatieve, losbandige en avontuurlijke activiteiten proberen we iets te bereiken. 'Het spel van Scouting biedt kinderen en jongeren een zinvolle vrijetijdsbesteding waarmee een bijdrage wordt geleverd aan de persoonlijkheidsontwikkeling' van onze leden.

Dit doe je niet zomaar. Van alle vrijwilligers binnen Scouting, bijvoorbeeld de leiders en leidsters wordt verwacht dat zij kwalitatief goed leiding geven aan jeugdleden. Om dit te bereiken, stimuleren wij vrijwilligers om aan de slag te gaan met de ontwikkeling en ontplooiing van hun talenten oftewel competenties.

Like onze Regio ZON Facebook pagina en blijf op de hoogte!

 
 

Wat doen we

Het Trainingsteam verzorgt trainingen voor alle groepen van de regio. De trainingen die we momenteel aanbieden zijn:

  • 9 module trainingen 
  • Trainingsdagen voor startende en ervaren leiding
  • Praktijkbegeleiderstraining, teamleiderstraining, explorertraining
  • 2 peerbijeenkomsten voor PB

Opgeven voor een training moet via SOL. 

Ook bezoeken we groepen die nog geen praktijkbegeleider hebben.
Daarnaast is het mogelijk om training op maat aan te vragen.

In het trainingsteam zijn ook praktijkcoaches (PC); zij verzorgen de begeleiding en training van praktijkbegeleiders (PB) in de groepen. Ze komen langs tijdens een kwalificatiegesprek om stafleden te kwalificeren.

Kwalificatie tekens:

Bij de invoering van de Scouting Academy zijn er ook nieuwe kwalificatietekens gemaakt. Je kunt ze bekijken op deze poster . Als je een kwalificatie behaald in onze regio dan reiken we bij het kwalificatiegesprek het insigne uit (via de PB).

Andere kwalificatietekens kunnen besteld worden door de praktijkbegeleider van je groep. Stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met het verzoek van welke tekens je wilt ontvangen. Kosten en verzendkosten van deze insignes zijn voor rekening van de groep.

Wie we zijn

Het zeer ervaren trainingsteam met hun aanstekelijk enthousiasme bestaat uit:

Trainingscoördinator: Colinda
Trainers: Jeroen, Jordi, Loes en Renske
Praktijkcoaches: Colinda, Ruben en Tom
Teamleden: Ko

scouts