top zon
fotolijn

Zaterdag 18 november: De Trainingsdag Regio Zon!

 

 

  • Volg op één dag 1, 2 of 3 Scouting-Academy modules
  • Of de Teamleiders training, als je al teamleider bent, of gekwalificeerd leiding bent en binnenkort teamleider wordt

Het programma is als volgt:

9.00-11.30            Leeftijdseigen Kenmerken (module 4)

Wanneer je een programma draait met kinderen wil je natuurlijk optimaal aansluiten bij de leeftijd van de doelgroep. Deze module leert je alles over specifieke eigenschappen van de verschillende leeftijdsgroepen, in gedrag, leervermogen, vaardigheden op niveau en lichamelijke en emotionele aspecten van de leeftijd. Ook wordt gekeken naar probleemgedrag en hoe je dit kunt herkennen en  hierop kunt inspelen.

12.30-15.00         Activiteitenwensen & Spelideeën (module 5)

Een middag een leuk spel doen is voor velen niet zo’n probleem. Elke keer iets nieuws bedenken en ontwikkelen is minder makkelijk. Scouting werkt hierbij met een 7 stappenplan, om programma’s van idee tot uitvoering en verbetering te krijgen. Deze module helpt je door de eerste 2 stappen, namelijk het verzamelen van ideeën en keuzes maken. Hiermee leg je de basis om een verrassend en gevarieerd en kwalitatief goed scouting spel aan te bieden aan jeugdleden.

15.00-17.00         Programmeren (module 6)

Goede ideeën hebben aandacht nodig en groeien niet vanzelf. Met de module programmeren leer je hoe je van een goed idee naar een goed programma komt. Met de stappen plannen en uitwerken van het 7-stappenplan zorg je er voor dat je goed voorbereid aan een opkomst begint. Werken met thema’s, een goede spelopbouw, gedegen voorbereiding en toepassen van een programmacyclus  zorgen voor blijvend succes.

Inschrijven voor 1, 2 of 3 modules kan op: https://sol.scouting.nl/index.php?task=as_registration&action=add&button=&frm_id=17830

Wel eerst even inloggen op scouts online!

9.00-17.00            Teamleiderstraining

Tijdens deze training krijg je handvaten aangereikt over het effectief aansturen van jouw team en het motiveren van je teamleden. Je krijgt de mogelijkheid om in een veilige te omgeving te oefenen hoe je om kunt gaan met lastige situaties. Inschrijven? Kijk ophttps://sol.scouting.nl/index.php?task=as_registration&action=add&button=&frm_id=17831

Wel eerst even inloggen op scouts online!

De Trainingsdag is op 18 november in het gebouw van Scouting Cuijk (adres: Galberg 2 Cuijk). Wij zorgen voor een lunch tussen 11.30 en 12.30 uur!

 

scouts