top zon
fotolijn

Kampkwalificatie

Op kamp gaan, vraagt meer specifieke kennis en vaardigheden van leidinggevenden dan een normale opkomst en daarom is er een aparte kwalificatie 'Op kamp'. Er zijn twee varianten van deze kwalificatie voor leidinggevende, afhankelijk van de speltak waaraan je leiding geeft en er is er een voor Roverscouts jeugdleden:

  • De kwalificatie Op kamp - Logeren en bivak - Bevers en Welpen
  • De kwalificatie Op kamp - Kamperen en expeditie - Scouts en Explorers
  • De kwalificatie Op kamp - Roverscouts

Voor deze kwalificaties zijn er kwalificatiekaarten. In de toelichting bij de kwalificatiekaart kun je precies lezen hoe je de kwalificaties kunt halen en hoe de kaarten werken. Deze kun je downloaden op de site van Scouting Nederland. Hier staan altijd de meest recente kwalificatiekaarten.

Training ‘Op Kamp’

Naast de ervaring die je opdoet op het ondernemen van een kamp met de jeugdleden is er ook een training. Dit is het Kampevent, deze wordt jaarlijks georganiseerd in Mook begin juni. Tijdens dit kamp leer je allerlei zaken omtrent het organiseren van kamp. De training is modulair en je kan zelf je programma van dit weekend samenstellen. Modules die aanbod komen zijn oa waar let je op als je een kamp locatie zoekt, werken in thema, koken voor grote groepen, koken voor slechte eters, maar ook koken met insecten en op kamp met kinderen die het ons erg lastig kunnen maken, route technieken etc.

 

Kwalificeren ‘Op Kamp’

Als je alle competentie behaald hebt van de kwalificatiekaart ‘Op kamp’, dan kan de praktijkbegeleider je kwalificatie aanvragen. Dit gaat via dezelfde route als van je staflid kwalificatie. Heb je je kwalificatie behaald dan reiken we jouw het insigne ‘op kamp’ uit (via je PB).

scouts