top zon
fotolijn

Scouting Academy

Als vrijwilliger bij Scouting vorm je een onmisbare schakel bij de persoonlijke ontwikkeling van meiden en jongens. Daarom is het belangrijk dat je je ook als vrijwilliger blijft ontwikkelen. Deze ontwikkeling staat bij Scouting Academy centraal, zodat je voldoende deskundigheid op zak hebt om jouw functie binnen Scouting te vervullen.

Wat je al kunt, hoef je met Scouting Academy niet opnieuw te leren.
Wat je leert binnen Scouting, kun je ook buiten Scouting gebruiken. Dat leren doe je op je eigen manier: het volgen van een training, stage lopen, praktijkervaring opdoen in je eigen groep of het thuis doornemen van modules.

Binnen Scouting Academy staat het ontwikkelen centraal. Ontwikkeling van jou als individu, maar ook van jouw team. En omdat elk kaderlid en elk team op een verschillend punt staan in hun ontwikkeling, is het systeem zo ingericht dat iedereen op zijn eigen niveau kan instappen.
Maatwerk dus!

Het doel van Scouting Academy is dat jij jezelf op een plezierige en efficiënte wijze kunt ontwikkelen. Je krijgt de waardering die je verdient en je kunt daadwerkelijk iets met de binnen Scouting opgedane kennis en ervaring in je studie of werk.

Scouting Academy is daarbij uitgegaan van de volgende principes:

  • Kaderlid: vrijwillig, maar niet vrijblijvend.
  • Ontwikkeling in de praktijk (minder tijdintensief).
  • Eén keer leren (binnen of buiten Scouting).
  • Doorlopend leren (je hele leven lang). 

Het hele traject ziet er als volgt uit:

model1

scouts